Home

DSC03310

Bosplantactie Aalst

Beste bosvrienden,

Over een goeie twee weken is het weer zover. Op zondag 10 maart planten we samen het tweede deel van ons fietsersbos. Ook deze keer werken we samen met Natuurpunt, afdeling Aalst. We planten een 700 tal struiken en bomen aan in een bestaand bos/ grasland complex. We gaan van start rond 10u. Wie komt helpen kan genieten van een drankje en een hapje.

Afspreekpunt: Moorselbaan ter hoogte van huisnummer 441 te 9300, Aalst. (Rechttegenover BMW garage Meerschman)

Vergeet zeker geen vuile schoenen of laarzen. Wie een spade heeft mag deze zeker ook meenemen!

Tot dan!
Ewoud en Klarremieken

 

 

Boomplantactie Zottegem

Het is zover, de datum voor de boomplantactie in Zottegem staat vast! Trots nodigen wij jullie allemaal van harte uit om zaterdag 17 november en zondag 18 november samen met ons bomen te komen planten. We starten zowel zaterdag en zondag met een gegidste wandeling in de buurt van het perceel waar geplant zal worden. Voor onze grootste sponsors zal een glaasje klaar staan. De wandeling begint om 9u en eindigt om 10u. Daarna beginnen we met het planten van de bomen! 🙂 rond 16u30 sluiten we de plantdag af. Wie niet naar de wandeling komt, kan gedurende de dag aansluiten.

Adres: Slijpstraat 38, 9620 Zottegem.

Tussen het planten kunnen jullie genieten van een warm kopje soep of een drankje.

Twijfel niet om jullie vrienden familie, kleinkinderen, neven nichten, … uit te nodigen. Alle planters meer dan welkom!

 

7 maanden later, terug thuis

Op 21 juli, na 156 dagen in het zadel en 6888 km, bereikten we de Noordkaap.  We hadden er nog niet genoeg van! We breien nog een stukje aan onze lange reis nu het nog kan. Samen met onze vrienden fietsten we tot aan Trondheim. De eindbestemming na 7 maanden. Op drie dagen staan we thuis met de trein en de auto. Zo ongelooflijk snel het gaat om die afstand te overbruggen. Zo ongelooflijk snel het gaat terug te wennen aan ons Belgenlevendje. Bedankt iedereen om ons zo openhartig terug te verwelkomen!

De reis voelt een beetje als een droom. Gelukkig hebben we ook hier onze fietsen, elkaar en jullie en… de boomplantactie!

IMG_20180819_175149.jpg

We reden 9100 km en verzamelden 9500€, goed voor 19.000 bomen! Aan 5 m²/boom betekent dat 9,5 ha aan nieuw bos. Dit is absoluut meer dan geplant! 😀

Natuurpunt heeft alvast 1ha bebosbaar oppervlak klaarstaan voor de boomplantactie van 17 en 18 november. Iedereen welkom op deze prachtige dag.

 

De Noordkaap

IMG_20180720_151343.jpg

 

 

 

 

Fietsen door Europa voor meer bos!

Cycling through Europe for more forest!

Logo_cyclingfortrees gedraaide tekst

a href=”http://www.freepik.com“>Designed by Freepik</a

%d bloggers liken dit: