Bosplantactie Aalst

!!! De bosplantactie is verplaatst naar volgende week, zondag 17 maart !!!

Op Zondag 17 maart planten we samen het tweede deel van ons fietsersbos. Ook deze keer werken we samen met Natuurpunt, afdeling Aalst. We planten een 700 tal struiken en bomen aan in een bestaand bos/ grasland complex. We gaan van start rond 10u. Wie komt helpen kan genieten van een drankje en een hapje.
Afspreekpunt: Moorselbaan ter hoogte van huisnummer 441 te Aalst. (Rechttegenover BMW garage Meerschman)
Vergeet zeker geen vuile schoenen of laarzen. Wie een spade heeft mag deze zeker ook meenemen!

Tot dan!
Ewoud en Klarremieken

De boomplantactie (herinnering)

Zodat jullie het zeker niet vergeten

Dames en heren, jongens en meisjes! Het is zover, de datum voor de boomplantactie staat vast! Wij nodigen jullie allemaal van harte uit om zaterdag 17 november en zondag 18 november samen met ons bomen te komen planten in Zottegem. We starten zowel zaterdag en zondag met een gegidste wandeling in de buurt van het perceel waar geplant zal worden. Voor onze grootste sponsors zal een glaasje klaar staan. De wandeling begint om 9u en eindigt om 10u. Daarna beginnen we met het planten van de bomen! 🙂 rond 16u30 sluiten we de plantdag af. Wie niet naar de wandeling komt, kan gedurende de dag aansluiten.

Adres: Slijpstraat 38, 9620 Zottegem.

Tussen het planten kunnen jullie genieten van een warm kopje soep of een drankje.

Twijfel niet om jullie vrienden familie, kleinkinderen, neven nichten, … uit te nodigen. Alle planters meer dan welkom!

Thuis komen ‘reis ver, kom thuis’

Waar ben ik? Het voelt vreemd, terug in het zadel, maar toch niet meer echt op reis. Al fietsend door de vol gebouwde straten wordt ik herinnerd aan de wanorde die hier heerst. Of is het net orde? Ik ben op weg naar mijn nieuwe huis, mijn nieuwe thuis en ik ken de weg nog niet! 🙂 Tot nu toe voelt alles nog vertrouwd… Maar toch lijkt het of ik elk huis elke meter fietspad, of moet ik zeggen putten, ken. Dit is België! Zo verschillend en toch hetzelfde.

Even vergeten hoe druk het hier is, even vergeten hoeveel mensen overal, even vergeten. Maar toch weer thuis. Ik weet hoe het hier hoort. Ik weet hoe het hier werkt. Alles voelt vertrouwd, maar misschien een beetje saai.

Maar toch is er iets veranderd sinds de laatste 7 maand en het is niet dit land, deze straat met dit slechte fietspad, niet het kakafonie van deze huizen. Een frisse kracht.

Maar dit is niet voor altijd! Ohh no! I belong to the road! Zelf na 7 maand blijft het onbekende roepen. Het is hier, in de wind die door de bomen ruist, in de snelle vlucht van een vogel, in het stof door de wind gedragen, in de putten in de weg,… Het houdt de reiziger in mij wakker. Nog zoveel om te ontdekken, nog zoveel te zien, zoveel ongesmede vriendschappen. Zoals een collega fietser zegt: “reis ver, kom thuis”.

Maar wat is ‘thuis’? Wat maakt ‘het thuiskomen’? Veel toertjes draaiden mijn pedalen de laatste weken terwijl deze vraag door mijn hoofd spookte. En ik denk dat ik het weet, allesinds deels! 😉

Het zijn de mensen, je vrienden, je familie, de warmte van je nestje. Niet de luxe, niet de materiële waarde. Maar dat is niet alles, ik ben een reiziger. Ik draag thuis in mij, in mijn hart.

“They say home is a place where you can choose to be, well I desided to carry home inside me” Moddi

Laat je niet tegenhouden, keep your eyes on the skies! Het enige wat je ervan weerhoudt te reizen ben jij zelf.

Maar eerst,… Thuiskomen! 🙂

Ik wil iedereen bedanken die mee mij thuis vormt, iedereen die zorgt dat de reiziger kan thuiskomen, kan aanmeren en zich veilig voelen. Een thuis is goud waard, geloof me!

De Boomplantactie

DSC03334

Dames en heren, jongens en meisjes! Het is zover, de datum voor de boomplantactie staat vast! Wij nodigen jullie allemaal van harte uit om zaterdag 17 november en zondag 18 november samen met ons bomen te komen planten in Zottegem. We starten zowel zaterdag en zondag met een gegidste wandeling in de buurt van het perceel waar geplant zal worden. Voor onze grootste sponsors zal een glaasje klaar staan. De wandeling begint om 9u en eindigt om 10u. Daarna beginnen we met het planten van de bomen! 🙂 rond 16u30 sluiten we de plantdag af. Wie niet naar de wandeling komt, kan gedurende de dag aansluiten.

Adres: Slijpstraat 38, 9620 Zottegem.

Tussen het planten kunnen jullie genieten van een warm kopje soep of een drankje.

Twijfel niet om jullie vrienden familie, kleinkinderen, neven nichten, … uit te nodigen. Alle planters meer dan welkom!

De boomplantactie

De boomplantactie:

3 september, na 201 dagen en 8700 km in het zadel loopt onze fietsreis bijna ten een einde. Nog een week te gaan… Het voelt vreemd om na al deze tijd te denken dat we terug op één plek zullen zijn, en dit voor langer dan enkele dagen! 🙂

Gelukkig hebben we mooie vooruitzichten! Namelijk een boomplantactie!! We hebben samen, met jullie allemaal bijna evenveel geld ingezameld als het aantal kilometers dat wij fietsten! PRACHTIG!!

De boomplantactie zal plaatsvinden eind november gedurende het weekend. De exacte datum staat nog niet vast, maar wat wel vast staat is dat het een topdag wordt! We nodigen iedereen die ons op welke manier dan ook gesteund heeft van harte uit, om bomen te komen planten en te genieten van een warme chocomelk! We laten de exacte datum zo snel mogelijk weten zodat jullie een kruisje kunnen zetten in jullie agenda. 🙂

Oepsie, wat nu?

Het startte al als een bijzondere dag. Het was grijs weer en de energie zat laag bij ons alle vier. Toch trotseerden we de tegenwind en probeerden de wolken in het landschap en in onze hoofden te vergeten.

Het was een dag van een geluk bij een ongeluk. Toen we na de middag onszelf opgekrikt hadden, duurde het niet lang tot Ewoud langs de baan ons aankeek met met geschrokken ogen. Zijn lip stond dik. Hij had nog net de wesp kunnen voorkomen in zijn keel te vliegen. Een geluk bij een ongeluk.

Dat was nog niet het laatste. Enkele klimmetjes en dalletjes verder staat Kobe langs de baan, ook met geschrokken ogen. Zijn zakken van de fiets en een slipspoor op de baan. Hij lacht. Een geluk bij een ongeluk. Jammer van die derailleur in het vervrongen wiel en een verbogen ketting. De fiets zit potvast. Oepsie, wat nu?