Thuis komen ‘reis ver, kom thuis’

Waar ben ik? Het voelt vreemd, terug in het zadel, maar toch niet meer echt op reis. Al fietsend door de vol gebouwde straten wordt ik herinnerd aan de wanorde die hier heerst. Of is het net orde? Ik ben op weg naar mijn nieuwe huis, mijn nieuwe thuis en ik ken de weg nog niet! 🙂 Tot nu toe voelt alles nog vertrouwd… Maar toch lijkt het of ik elk huis elke meter fietspad, of moet ik zeggen putten, ken. Dit is België! Zo verschillend en toch hetzelfde.

Even vergeten hoe druk het hier is, even vergeten hoeveel mensen overal, even vergeten. Maar toch weer thuis. Ik weet hoe het hier hoort. Ik weet hoe het hier werkt. Alles voelt vertrouwd, maar misschien een beetje saai.

Maar toch is er iets veranderd sinds de laatste 7 maand en het is niet dit land, deze straat met dit slechte fietspad, niet het kakafonie van deze huizen. Een frisse kracht.

Maar dit is niet voor altijd! Ohh no! I belong to the road! Zelf na 7 maand blijft het onbekende roepen. Het is hier, in de wind die door de bomen ruist, in de snelle vlucht van een vogel, in het stof door de wind gedragen, in de putten in de weg,… Het houdt de reiziger in mij wakker. Nog zoveel om te ontdekken, nog zoveel te zien, zoveel ongesmede vriendschappen. Zoals een collega fietser zegt: “reis ver, kom thuis”.

Maar wat is ‘thuis’? Wat maakt ‘het thuiskomen’? Veel toertjes draaiden mijn pedalen de laatste weken terwijl deze vraag door mijn hoofd spookte. En ik denk dat ik het weet, allesinds deels! 😉

Het zijn de mensen, je vrienden, je familie, de warmte van je nestje. Niet de luxe, niet de materiële waarde. Maar dat is niet alles, ik ben een reiziger. Ik draag thuis in mij, in mijn hart.

“They say home is a place where you can choose to be, well I desided to carry home inside me” Moddi

Laat je niet tegenhouden, keep your eyes on the skies! Het enige wat je ervan weerhoudt te reizen ben jij zelf.

Maar eerst,… Thuiskomen! 🙂

Ik wil iedereen bedanken die mee mij thuis vormt, iedereen die zorgt dat de reiziger kan thuiskomen, kan aanmeren en zich veilig voelen. Een thuis is goud waard, geloof me!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: