Oost Polen en Bialowieza

Hallo allemaal! We waren even van de radar door de slechte ontvangst bij de grens met Belarus.

Oost Polen was prachtig. We fietsten voornamelijk over rustige wegen door de natuur. We vertoevden enkele dagen in het zowat bekendste en oudste bos van Europa. Het Oerbos van Bialowieza ligt deels in Polen en deels in Belarus (Wit Rusland). Het natuurpark is gigantisch. Het binnenste deel alleen is groter dan 300 ha. Het binnenste deel of strikte reservaat, is het oudste onaangetaste stukje bos van Europa. Er werd in het verleden wel gejaagd, maar voor zover men weet werden er geen bomen gekapt. Het Walhalla voor natuurliefhebbers.

Wij hadden het geluk om in het natuurreservaat te slapen bij Johanna en haar zoon Dan, die we via via hadden leren kennen. Johanna is de nicht van de wereld bekende Simone Kosak. 🙂 Vlak bij haar huis leefde momenteel een wilde bizon! :O

We zagen ook enkele eiken van meer als 300 jaar oud!

Dankjewel Johanna en Dan!

Hiernaast was het oerbos ook het middelpunt van onze reis (in afstand)! Hoe symbolisch!! We fietsten onze 4000ste kilometer! :-:-):-):-)

Na het oerbos zetten we onze tocht verder naar het Noorden. Helaas kwamen we verschillende keren barslechte wegen tegen. Los grint en diep zand… Hier kan je met een bepakte fiets niet in fietsen. 20 kilometer duwen en kleine stukjes fietsen is geen eitje.

Gelukkig konden we nog lachen en achteraf valt het allemaal wel mee. Doorzetten leer je op een lange reis.

Na twee lange vermoeiende dagen werden we warm ontvangen door een Warmshowers host: Jan. We konden even de benen laten rusten. Daar ontmoeten we Merak uit Mexico die van Barcelona naar Moskou fietst.

Merak maakte fantastisch eten voor ons! Echte Mexicaanse taco’s!

Merak moet de zelfde richting uit als ons dus we hebben besloten om even samen te fietsen! Op naar Litouwen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: