Lovely Poland

Ondertussen zijn we nog steeds aan het genieten van het vlakke Polen. En dat mag je letterlijk nemen! 🙂 Polen is een top fietsland, er zijn heel veel wegen dus ook veel kleine rustige wegen. Het is zalig fietsen door de bossen en velden, aan bos is er hier in Oost-Polen geen tekort! Het oosten is duidelijk ook minder bevolkt dan het zuiden. Geschikte kampeerplekjes vinden is hier geen probleem.

Het is zalig om voor een lange tijd vlak te fietsen. Van Griekenland to Hongarije (en een deel Slovakije) was het altijd berg op en berg af. We voelen nu ook dat het fietsen hier opvallend minder energie vraagt.

Naast de koekoek die ons al sinds Kroatië lijkt te volgen hebben we ook nog andere nieuwe vrienden gemaakt: Muggen!! Mijn (Ewoud) bloed is duidelijk het meest zoete, dus ik krijg de meeste aandacht. Deze kleine deurgenieten zullen ons de komende maanden vergezellen! 😛

Ook de bevolking lijkt in onze opinie heel wat vriendelijker dan in Slovakije en Hongarije. Het eerste contact is soms wat stug, maar mensen zijn zeker bereid om te helpen! Meer zelf, we werden uitgenodigd op een familiefeest wanneer we water vroegen en kregen een kilo aardbeien cadeau! 🙂

Opvallend is ook het geloof, wanneer je zondag voormiddag fietst ben je letterlijk alleen op de baan. Iedereen zit in de mis en de kerken zitten prop vol. Tot buiten staan mensen die de mis door luidsprekers volgen. Aan geld voor kerken te bouwen is er duidelijk geen tekort.

Enkele foto’s ter illustratie

De volgende stop is hét oerbos van Bialowieza. En dan op naar Litouwen. We genieten nog verder van dit land dat ons echt verrast heeft, tegen onze verwachtingen in! Je ziet nog maar eens, geen vooroordelen nodig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: