Bye bye Slovakia, welcome Poland! (Dag 99)

Adem in, adem uit, adem in,… Traag en trap voor trap fietsen we het Tatra gebergte uit. Hiermee nemen we afscheid van de bergen en Slovakije. Nog een laatste keer draaien we ons om en kijken naar de prachtige toppen. We denken nog even aan de wandelingen van de voorbije dagen voor we naar beneden zjoeven. Een lange afdaling recht Polen binnen.

Opvallend, de rust op de weg die we al even niet meer hadden gevoeld, lijkt terug van weggeweest. Goede fietswegen vinden in Polen is een eitje! Er zijn veel wegen, dus veel keuze. Verder doet dit land ons opvallend veel aan België denken! Er staan o-ve-ral huizen.. 😉

Het is gezellig fietsen, door bos, weiland en dorpjes. De mensen komen vriendelijk en zachtaardig over. Op het eerste zicht staan onder andere traditie en alcohol centraal in deze cultuur! 🙂 Wie zich schandalig goedkoop Lazarus wilt drinken moet zeker eens naar Polen komen!

Opvallend is ook hoeveel nieuwe kerken hier gebouwd worden. Het katholieke geloof zit hier duidelijk in de lift!

We warmen onze kuiten voor het vlakke landschap en vullen onze drinkbussen (met gewoon water weliswaar, geen Pools water).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: