Centraal Europa: Slovakije (dag 104)

Sinds enkele dagen vertoeven we in Slovakije. Op het eerste zicht lijkt dit land sterk op Hongarije, wel lijkt armoede vaak dichter bij… De groene grazige heuvels en uitgestrekte bossen typeren het landschap. Huizen zijn sterk geconcentreerd in de dorpen, verder lijkt het land soms een beetje leeg… Geschikte fietswegen zoeken is (zoals in Hongarije) een moeilijke opdracht. Er liggen bijna geen autostrades in Slovakije waardoor het zware verkeer over de nationale wegen moet. Vrachtwagens razen door de dorpen, dit geeft soms een onveilig gevoel. Gelukkig zijn er ook de kleine verlaten wegen die weliswaar elke heuveltop aandoen en soms alleen op de kaart bestaan! De pareltjes van dit land liggen vaak goed verborgen. Maar wie zoekt die vindt. We logeerden op een prachtige plek, Havran Cottage, enkele steile en onverharde kilometers van de bewoonde wereld. Wat een prachtige plek!

Binnen enkele dagen zijn we in het Tatra gebergte dat Slovakije van Polen scheidt. We houden de moet erin en warmen onze kuiten op voor de beklimmingen. Zonder beklimming geen uitzicht!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: